2019 Kına Konseptleri - Yeni Kınacım Konseptleri
Kına Gecesi Malzemeleri Eksik Kalmasın
Mayıs 7, 2019
2019 kına organizasyon tarihleri
2019 Kına Organizasyon Tarihleri İçin Geç Kalmayın!
Mayıs 19, 2019
Kına Gecesi Malzemeleri Eksik Kalmasın
Mayıs 7, 2019
2019 kına organizasyon tarihleri
2019 Kına Organizasyon Tarihleri İçin Geç Kalmayın!
Mayıs 19, 2019

2019 Kına Konseptleri

2019 kına konseptleri
Kına konseptleri, özellikle kına gecelerinde farklılık yaratmak isteyen gelinlerin başvurduğu farklılıklardan birisidir. Geleneksel bir tören olan kına geceleri farklı, 2019 kına konseptleri ile çeşitlenerek modernleşiyorlar. Hem modernizmin hem de geleneklerin harmanlandığı konsept kına geceleri ile rengarenk ve neşeli bir gece yaşamak mümkün. 2019 kına konseptleri daha çok eğlence ve geleneklerine düşkün olan gelin adayları için harika alternatifler haline geliyor.

2019 Kına Konseptleri: Evde Kına Konsepti

Kına gecesi hem evde hem de kına mekanlarında yapılabilen bir organizasyondur. Özellikle küçük ve sade bir tören yapmak isteyen gelin adayları evde kına gecesi yapmayı tercih etmektedir. Evde kına gecesi yapmak isteyen gelin adayları evleri diledikleri gibi dekore ederek hayalindeki kına organizasyon temasını yaratabilirler.  Evde kına gecesi yaparken evin kapısına konulabilecek gelin ve damadın fotoğraflarından oluşan bir çerçeve şık bir görüntü yaratabilir. Çeşitli maskeler, konuşma balonları ya da çeşitli bandanalar ve kurdeleler ile misafirlerde de uyum sağlayabilir ve konsepte uygun minik hatıralar dağıtmış olabilirler. Ayrıca gelin adayları bu aksesuarları kullanarak hatıra fotoğrafları da çekilebilirler. Evde kına organizasyonu yaparken pembe kına konsepti uygulayarak evde yapılan geleneksel kınalardan farklılaşabilir. Dekorasyonda pembe tüller, boncuklar, mumlar ve çiçekler kullanarak ortamı hazırlanabilir. Hobi malzemeleri satan dükkanlardan, tuhafiyelerden, ev süsleri satan yerlerden ihtiyacın olan malzemeleri bulunabilir.

2019 Kına Konseptleri: Roman Konsepti

Roman konsepti kına gecesi, 2019 kına konseptleri arasında en renkli ve neşeli olanı demek yanlış bir tabir olmayacaktır. Girdikleri her ortamı neşelendiren Romanlardan esinlenerek hazırlanan bu konsept ile diğer kına gecelerine göre çok daha renkli ve eğlenceli bir kına gecesi yaşanıyor.  2019 kına konseptleri içerisinden Roman konseptli kına gecesi seçildiğinde, kına organizasyonunda göz alıcı turuncular, parlak morlar, dikkat çekici kırmızılar gibi canlı renkler ortama hakim oluyor. Dekorasyonda ise tüller, taş boncuklar, renkli çiçekler olmazsa olmaz. Kına tahtının çevresinden renkli tüller sarkıtarak bir çadır havası yaratılırken, misafirlere renkli Shakira kemeri dağıtılarak onların da konsepte uyum sağlamasına yardımcı olunuyor.

2019 Kına Konseptleri: Hint Konsepti

Hint konseptini yansıtabilmek için organizasyonlarda sarı, turuncu, pembe, yeşil gibi parlak renkler tercih edilmelidir. Kıyafet seçimini yaparken Hint kına kıyafetlerini incelenerek en beğenilen ve en uygun olan bindallı ya da sari tercih edilmelidir. Aksesuar olarak ise altın rengi sallantılı Hint takıları, dövmeler, yapışkanlı taşlar kullanabilir. Kına konseptleri arasından seçilen Hint kına gecelerinde hakim olacak müziğe gelirsek listeye mutlaka Hint kına gecesi müzikleri arasından birkaç parça dahil edilmeli ve konseptin ruhu yansıtılmalıdır. Bu konseptte genellikle gelinler Hint dansı yaparak misafirlerinin kaşrısına çıkıyorlar. Kına konseptleri içerisinden Hint konseptini tercih eden gelin adayları, kına hediyeliği olarak ise kına şablonu ve Hint kınası içeren minik bir paket yapabilirler.

2019 Kına Konseptleri: Osmanlı Konsepti

Kına konseptleri içerisinde en çok beğenilenlerden birisi de Osmanlı kına konseptidir. Bol işlemeli, ağır kumaşlardan gösterişli Osmanlı kaftanları, bordo ya da kırmızı kadifelerle altın varakların kullanıldığı kına tahtları ve altın renkli süslemelerle kına gecelerinde mükemmel bir Osmanlı konsepti gerçekleştirilebilir. Zümrüt, yakut ya da safir süslemeli kına taçları, gerdanlıklar takarak bir sultana dönüşen gelinler, nedimelerine ise daha sade Osmanlı tarzı kaftanlar giydirerek temalarını tamamlayabilirler. Kına geleneklerinin olmazsa olmaz aşaması kına yakma merasimi sırasında kullanılan tepsiyi bordo kadife kumaştan, altın işlemeli, tuğra motifli bir Osmanlı kına tepsisi olarak tercih edilen bu konsepte böylece kına konseptleri tercihlerinin uygulandığı bir kına gecesinde gerçekleşen her aşamada Osmanlı ruhu yaşatılmış oluyor.

2019 Kına Konseptleri: Hamamda Konsepti

Hamamda kına genellikle iki aşamadan oluşur. Öncelikle gelin hamamı yapılır sonrasında ise hamamın soğukluk alanında şarkılar, danslar ve ikramlar eşliğinde kına gecesi gerçekleştirilir. Hamamda kına gecesi organizasyonunda klasik peştamallar ve bornoz peştamallar gibi gelin hamamı kıyafetleri tercih edilir. Misafirlerinden ayrışmak için arkasında “Gelin” yazan bornoz şeklinde bir gelin peştemalı kullanılmaktadır. Kına konseptleri uygulanırken bu konseptte tül bir duvak da takılması gelinlere önerilmektedir. Gelin hamamı süslemesi yaparken kırmızı tüller, mumlar ve kırmızı gül yaprakları kullanılabilirken, hediyelik olarak da renkli sabun, kese ve peştemal gibi hamam malzemelerini içeren bir gelin hamamı seti tercih edilebilir.