Kına Gecesi Hangi Gün Yapılmalı? - Yeni Kınacım Konseptleri
Kına Organizasyonu Ve Kına Mekânını Ne Zaman Ayarlamalıyım?
Şubat 12, 2019
Yeniliklerin Geleneklerle Harmanlandığı Kına Gecesi Adetleri
Yeniliklerin Geleneklerle Harmanlandığı Kına Gecesi Adetleri
Şubat 12, 2019
Kına Organizasyonu Ve Kına Mekânını Ne Zaman Ayarlamalıyım?
Şubat 12, 2019
Yeniliklerin Geleneklerle Harmanlandığı Kına Gecesi Adetleri
Yeniliklerin Geleneklerle Harmanlandığı Kına Gecesi Adetleri
Şubat 12, 2019

Kına Gecesi Hangi Gün Yapılmalı?

Kına gecesi, uzun yıllardır varlığı sürdürülen bir gelenek olarak Türk kültüründe yerini alan bir ritüeldir. Elbette gelin hanımlar için çok kıymetli ve de özel bir yeri var. Ancak yapılmak için seçileceği gün de kritik bir önem taşıyor. Çünkü kına gecesine gelecek misafirler, düğün sahibi olarak fazladan yorulacak olan sizler, düğünün ve kına gecesinin yapılacağı iller ve bunun gibi pek çok özel durumun ayarlanması hususları çok önemli. Düğün günü ekstra bir sıkışıklık olmaması için bu konu üzerinde fazlaca düşünmek ve en iyisi için doğru tarihi seçmek gerekiyor. Bu yazımızda kına gecesi hangi gün yapılmalı sorusuna cevap verdik.

Düğün İle Arasında Dinlenme Payı Bırakın

Genelde yaygın olarak kına gecesi ve düğün ard arda günlerde gerçekleştirilir. Ancak bu şekilde bir uygulama, iki davet de aynı şehir içerisinde olsa bile, düğün sahipleri ve özellikle gelin ve damat için çok yorucu olmaktadır. Kına gecesi zaten baştan sona her ne kadar eğlence odaklı olsa da yorucu ve stresli bir gün geçirmenize neden olacak ve gecenin geç saatlerinde bitecek. Bu yüzden de ertesi güne fazlası ile yorgun başlayacaksınız. Ertesi gün yine gelenekler gereği sabah gelin hanımın evden çıkması, kuaför ve albüm fotoğrafı çekimleri ile sabahın erken saatlerinde başlayacak olan telaşe için, önceki gece gerçekleşen kına ve misafir ağırlamalar, gelin hanım için oldukça sıkışık ve yorgun bir gün olmasına sebebiyet verecektir. Düğün gününüze yorgun uyanmak istemiyorsanız araya en az bir gün koymanızı tavsiye ediyoruz.

Kına Gecesi İçin Çağıracağınız Misafirlerinizi Unutmayın

Kına gecesi, kız tarafı için büyük önem taşır. Misafirlerinizin iş ve ya okul durumlarını ne kadar çok göz önünde bulundurursanız, o kadar fazla katılım alacağınızdan emin olabilirsiniz. Hafta ortasında yapacağınız bir kına gecesi için, ertesi gün işe veya okula gidecek konuklarınız ya da il dışından gelmek isteyenler için müsait bir gün olmasına dikkat edin. Bu sebeplerden ötürü, perşembe veyahut cuma günleri kına gecesi için en ideal günlerdir. Hem misafirleriniz için hem de siz için yorgunluk ve telaşeyi en aza indirmek ve rahat rahat hazırlanma payı kalması açısından çok etkili olacaktır.

Düğün Farklı Bir Şehirde İse Dikkat Edin

Eğer kınanız ve düğününüz farklı şehirlerde ise, ard ardaa günlerde yapmanız yol yorgunluğu, kına gecesinden kalma halsizliğinizin üzerine eklenecek. Düğün gününüz için ne enerjiniz ne de eğlenmeye isteğiniz kalacak. Araya bir iki günlük dinlenme ve yol için geçecek süreyi göz önünde bulundurarak bir pay koyarsanız, hem siz daha huzurlu olacaksınız hem de davetlileriniz daha rahat katılım sağlayacaklar. Böylelikle kendinizi sadece eğlenmeye verebilecek ve en özel gününüzün tadını keyfinizce çıkarabileceksiniz. Eğer cumartesi ya da pazar günü düğün yapmayı planlıyorsanız, en uygunu hafta içi bir zamanda kına gecenizi planlamak. Bol eğlenceli ve tadına doyumsuz bir kına gecesi diliyoruz!