Kına Hediyelikleri - Yeni Kınacım Konseptleri
Dekor ve Süsleme
Kına Gecesi için Dekor ve Süsleme Detayları
Şubat 12, 2019
Ünlülerin Kına Geceleri
Ünlülerin Kına Geceleri
Şubat 12, 2019
Dekor ve Süsleme
Kına Gecesi için Dekor ve Süsleme Detayları
Şubat 12, 2019
Ünlülerin Kına Geceleri
Ünlülerin Kına Geceleri
Şubat 12, 2019

Kına Hediyelikleri

Kına Hediyelikleri

Kına gecenizde sizleri yalnız bırakmayan değerli konuklarınızı kına hediyelikleri ile gülümsetmek istemez misiniz? Son yıllarda oldukça çeşitlenen kına hediyelikleri, her zevke ve her kişiye özel olarak üretilebildiği gibi, hazır olarak da satışı yapılan eşyalardır.

Satın alma işleminizi internet üzerinden ya da büyük çarşılardan gerçekleştirebileceğiniz kına hediyelikleri, hem sizler hem de sizleri yalnız bırakmayan ve mutluluğunuza ortak olan kadim misafirleriniz için çok hoş bir anı olarak kalacaktır. Dilerseniz bu hediyeliklere ufak bir göz atalım:

Klasik Tarzın Dışına Çıkamayanlara Eğer belli ölçütlerin dışına çıkmayı seven biri değilseniz ve gelenekçi bir yapıya sahipseniz, artık klasikleşmiş olan hediyeliklerden misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Renkli ve desenli yelpazeler, bakır ya da metal kap lokumluklar, lavantalı keseler ya da eşinizin ve sizin isimlerinizin yazılı olduğu magnetler bunlardan bazıları. Yelpazeler özellikle yaz günlerinde kına gecenizin gerçekleştiği anda çok kullanışlı birer ürün olabiliyor, aklınızda bulunsun. Bunlar dışında gelin ve damat figürlü hediyelikler de oldukça tercih edilen hediyelikler arasında. Sabun, anahtarlık ya da hasır keseler gibi hediyelikler de tercih edebilirsiniz. Hatta kendiniz evde bile çok kolay bir şekilde bu ürünlerden çoğunu el emeği olarak hazırlayabilirsiniz.  Böylece hediyeliklerinize ayrı bir anlam yükleyebilirsiniz.

Farklılık Yaratmak İsteyenlere

Aynı şeylerden çabuk sıkılırım, herkesten farklı olmalıyım diyen gelin hanımlarımız için küçük tavsiyelerimiz var. Eğer bunları sıradan bulursanız, kendi yaratıcılığınız ve bunu hayata geçirebilecek yetenekli bir firma ile birlikte değişik tarzda ve kimseninkine benzemeyen hediyelikler oluşturabilirsiniz. Bu sevimli hediyelikleri konuklarınıza ikram edebilirsiniz. El aynaları ve ojeler ile kına hediyelikleri hazırlayabilir ya da küçük iksir cam şişeler içine koyduğunuz isimlerinizin yazılı olduğu bir kart ile farklılık yaratabilirsiniz. Dilerseniz süslü bir kaşık yahut çanta, kovan gibi figürlere sahip hediyelikler de satın alabilir ya da özel olarak hazırlatabilirsiniz. Kavanozda hediyelik mum ya da kahve çekirdekleri yine farklı alternatifler olabilir. Ayrıca minik aloe vera ya da fesleğen olan saksıları da hem çok farklı hem de çok samimi bir seçenek olarak konuklarınıza hediye edebilirsiniz. Bunlardan başka dudak parlatıcısı veya nemlendiricisinden yana da seçiminizi yapabilirsiniz. İçini pamuk ya da süngerlerle doldurarak minik kalp şeklinde yastıklar da yapabilir veya sipariş edebilirsiniz. Gerisi yaratıcılığınıza ve zevkinize kalmış.

Kına Hediyelikleri Nereden Temin Edilebilir?

Bu tarz kına hediyeliklerini bulup satın alabileceğiniz çok sayıda internet üzerinden sipariş alan site mevcut. Hatta sosyal medyadan dahi ilgili konu ile ilgili sayfalar bulabilir ve aklınızdaki tasarımı ve modeli karşınızdaki kişiye aktararak farklı ve yenilikçi kına hediyeleri elde edebilirsiniz. Ya da hâlihazırda satışta olan modellerden de beğendiğiniz ürünü sipariş verebilirsiniz. Eğer kendiniz görerek ve seçenekler arasından beğenme usulü ile satın almak istiyorsanız da, Eminönü’nde bu tarz eşya satan pek çok dükkân bulunuyor. Şark Han da bunların başında geliyor. Çeşit çeşit model ve farklı tarzlarda çok sayıda hediyelik eşya bulabileceğiniz buna benzer dükkânlarda yüzlerce alternatif arasından seçim yapabilirsiniz. Toptan satış yapan böyle yerlerden daha ucuz bir fiyata arzu ettiğiniz hediyeliklerinizi satın alabilirsiniz. Seçim size kalmış. Kınanızı şenlendirmek ve misafirlerinizde hatıra olacak bir hediyelik için arzu ettiğiniz şekilde alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kına Hediyeliklerini Hazırlamak İsteyenler İçin Alternatifler

Nişan, nikah, kına, doğum günü gibi özel günler için el yapımı hediyelikler hazırlayarak birbirinden güzel kına hediyelikleri yapılabilir. Kınacım kına organizasyon ekibi olarak yazımızın bu kısmında kolayca hazırlanabilecek kına hediyeliklerinden bahsedeceğiz.

Çiçekli Kına Hediyeliği Yapımı

Malzemeler

  • Kına kutusu (tuafiyelerde bulabilirsiniz)
  • Kına
  • Kına poşeti
  • Kuru çiçek
  • Silikon

Çiçekli Kına Hediyeliklerinin Hazırlanışı

Hazır kına kutularının kapağı üzerine silikon yardımı ile çiçekleri yapıştırılır. Kına poşetlerine istenilen ölçüde kınalar konulduktan sonra kına poşetlerini de kına kutusuna koyup kutu kapatılır. Daha sonra üzeri tarih ve isim yazılı etiketleri minik bir kurdeleden fiyonk üzerine tutturarak yine kutuya sabitlenir.

Kalp Şeklinde Magnetler

Malzemeler

  • Kırmızı keçe
  • Kırmızı simli/pullu tül
  • Mıknatıs

Kalp Şeklinde Magnetlerin Yapımı

Sadece kırmızı keçe, kırmızı tül ve mıknatıs ile hazırlanabilecek magnetler, davetlileri mutlu edecek ve gelin adaylarından geriye hoş bir hatıra bırakacak. Kalp şeklinde hazırlanmış keçeler tuhafiyelerde satılmaktadır fakat bulunmadığı durumlarda kırmızı keçeler kalp şeklinde kesilerek hazırlanabilir. Yine kına gecesi süsleri için yuvarlak olarak şekillendirilmiş tüller de dışarıda bulunabileceği gibi gelin adayları kırmızı tüllerden 10 cm çapında parçalar keserek süslemeleri elde edebilir. Yuvarlak tülleri ortadan ikiye katladıktan sonra katlama yerini büzüştürüp keçenin altına şekilde gibi yapıştırın. Aynı şekilde mıknatısı da en alta yapıştırdıktan sonra kalpli magnetleriniz hazır.

El Yapımı Dudak Parlatıcısı

Her kızın sık sık çantasından ayırmadığı dudak parlatıcılarını kına gecesinde hediye olarak vermek harika bir fikir olacaktır. Üstelik yapımı oldukça kolay.

Malzemeler

  • 2 Ç.K Bal Mumu
  • 1 Ç.K Hindistan Cevizi Yağı
  • 2 T.K Tatlı Badem Yağı
  • Kalan Koyu Kırmızı Ruj
  • 1/2 T.K Beyaz Simli Far

El Yapımı Dudak Parlatıcısının Hazırlanışı

Hepsi benmari usulü ile eritilerek karıştırılır. Ardından temiz bir şırınga yardımı ile ufak kavanozlara konulur. Kavanozların üzeri kurdelelerle süslenerek şık hediyelikler hazırlanabilir.

Minik Kavanozda Şekerlemeler Hazırlayabilirsiniz

Malzemeler

  • Küçük boy kavanoz
  • Farklı şekerler
  • Renkli Tüller

Minik Kavanozda Şekerlemelerin Hazırlanışı

Kavanoz kapakları renkli tüllerle kaplanıp kurdele ile bağlandıktan sonra istenilen şekerlemelerle doldurularak hazır hale getirilir.

Rengarenk Kolanya Şişeleri

Malzemeler

  • Tıpalı Şişe
  • Kolonya
  • Süslemek için tül ve çiçek

Rengarenk Kolonya Şişelerinin Hazırlanışı

Tıpalı şişelere rengarenk kolanyalar doldurulur. Daha sonra Çeşitli tüller ve çiçeklerle şişeler süslenerek dağıtmaya hazır hale getirilir.