Kına Mekanı Seçimindeki Önemli Detaylar - Yeni Kınacım Konseptleri
Gelin Taçları
Kına İçin Gelin Taçları
Şubat 12, 2019
Kına Elbiseleri Gerekli Midir? Nasıl Olmalıdır?
Şubat 12, 2019
Gelin Taçları
Kına İçin Gelin Taçları
Şubat 12, 2019
Kına Elbiseleri Gerekli Midir? Nasıl Olmalıdır?
Şubat 12, 2019

Kına Mekanı Seçimindeki Önemli Detaylar

kına mekanı

Sonunda düğün gününüz belli oldu mu? O zaman hem kına hem de düğün için mekan arayışlarına giriştiniz demektir. Eğer nelere bakmanız ve nasıl karar vermeniz gerektiği hakkında fikir sahibi olmak isterseniz, kına mekanı seçilirken dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntıları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kına Mekanının Büyüklüğü

Öncelikle kaç kişiyi davet edeceksiniz? Kaç kişi ciddi manada kına gecenize katılabilecek? Bu ve bunun gibi soruları gerçeğe en yakın ölçüde cevapladıktan sonra buna göre bir mekan arayışına girmeniz siz ve konuklarınız için en iyisi olacaktır.

Kına Mekanının Sahip Olduğu ve Sunduğu Olanaklar

Anlaştığınız ya da anlaşacağınız mekan ile ilgili her detayı net bir şekilde görüşün. Örneğin kına gecenizde mekanın kendi kına tahtını mı kullanmak istersiniz? Ya da mekan bu gibi avantajlar sunuyor mu? Kaftan veya bindallı ayarlıyor mu? Mekandaki masalar ve çiçekler hangi çeşitlilikte? Ne gibi farklılıklar var? Bunların hepsini detaylıca görüşüp son kararınızı öyle vermelisiniz. Küçük ayrıntılar gibi gözükse de sizin içinize sinmesi en önemli husus.

Kına Mekanı Havalandırma ve Kliması

Özellikle yaz günlerinde çok büyük bir sıkıntı olabiliyor havasız mekan. Saatler süren eğlencenin aksaksız ve kusursuz olması için mutlaka geniş çaplı bir havalandırma olanağı şart. Salon ya da mekanın ayrıca kliması olması da ekstra bir avantaj. Teraslı ya da balkonlu mekanlar bu yüzden bir adım önde duruyor diğer mekanlara kıyasla.

Ses Sistemi ve Müzik

Mekanın sahip olduğu ses siteminin özelliklerini anlaşma yapmadan önce mutlaka öğrenin. Ne gibi müziklerin çalındığını, nasıl bir liste hazırladıklarını sorun. Eğer kendi playlistiniz var ise bunu da mekan sahipleri ile paylaşmayı unutmayın.

Kına Mekanının Konumu ve Mekana Ulaşım

Seçtiğiniz mekanın konumu konuklarınız için çok önemli bir konu. Özellikle servis vb gibi imkanlar yoksa kendileri gece vakti dönmek zorunda kalacaklar. Bundan dolayı merkezi bir yerde olmasına mümkün mertebe özen göstermeniz misafirleriniz için büyük kolaylık olacaktır. Bazı mekanlar servis imkanı da sunuyor. Eğer sizin de anlaştığınız mekan böyle bir hizmet sunuyorsa elbette yeri o kadar da önemli olmayabilir.

Geleneksel Bir Gece mi Yoksa Bekarlığa Veda Mı?

Kına gecesi mekanı ayarlanmadan önce, ilk olarak geleneksel bir gece mi yoksa modern bir gece mş yapılacağı belirlenmelidir. Eğer geleneksel bir kına gecesi tercih edilcekse, bu konuda bir sürü imkan sunan mekan bulunmaktadır. Hatta birçok mekanda tıpkı Osmanlı günlerinde olduğu gibi şerbet ikramıyla başlayan, cariye şovlarıyla devam eden hizmetler gelin adaylarına sunulmaktadır. Bekarlığa veda partisi yapmak isteyenler için ise, gece kulüpleri ya da daha farklı eğlence mekanları alternatifler arasında yer alıyor. Bu nedenle kına gecesi mekanını seçmeden önce konsepte uygun olabilecek seçenekleri değerlendirmek gerekir.

Davetli Sayısı Belirlenmeli

Düğün mekanı için geniş bir seçki varken karar vermek daha kolay oluyor. Ancak kına geceleri için çoğu zaman küçük gruplar ağırlandığından daha küçük mekanlara ihtiyaç oluyor. Bu yüzden öncelikle kına gecesine davet edeceklerin listesini çıkarmak gerekiyor. Küçük bir arkadaş grubuyla eğlencenin dibine vuracağı bir gece planlanacaksa eğer, gece kulüpleri tercih edilebilir. Ancak işin içine aile fertleri ve yakınlar girdiyse daha geniş bir mekan seçeneği bulmak gerekir.

Mekanın Sunduğu Hizmetler Neler?

Kına gecesi için mekanı seçilirken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri de alternatifleri ve kira bedeline nelerin dahil edildiğini bilmektir. Özellikle kına gecesi için farklı konseptler oluşturan pek çok gece kulübü; kına tahtı, hosteslik servisleri, dansöz ve DJ’lik hizmetleri gibi pek çok seçenekle özel bir konsept oluşturabiliyor. Bu tarz durumlarda ise ayrı ayrı alınan hizmetlere oranla çok daha ekonomik bir kına gecesi ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle kına gecesi için mekan seçimi yaparken bu hizmetlerden yararlanabilecek mekanları tercih etmeye özen gösterilmelidir.