Kına Organizasyonu Ve Kına Mekânını Ne Zaman Ayarlamalıyım? - Yeni Kınacım Konseptleri
kına mekanı
Önce Kına Organizasyon Firması İle Mi Yoksa Mekan İle Mi Anlaşılmalı?
Şubat 12, 2019
Kına Gecesi Hangi Gün Yapılmalı?
Şubat 12, 2019
kına mekanı
Önce Kına Organizasyon Firması İle Mi Yoksa Mekan İle Mi Anlaşılmalı?
Şubat 12, 2019
Kına Gecesi Hangi Gün Yapılmalı?
Şubat 12, 2019

Kına Organizasyonu Ve Kına Mekânını Ne Zaman Ayarlamalıyım?

Düğün öncesi son durak olan kına gecenizin gerçekleştirileceği ve kına organizasyonunun ayarlanacağı tarih tabii ki çok önemli. Hala düğünününüz için bir tarih belirlemediyseniz ve bu konuda karar vermekte zorlanıyorsanız, size birkaç küçük tavsiyelerimiz olacak. Bütçenizi belirleyerek işe başlayabilir ve sonrasında tarih aralığı seçebilirsiniz. Kına organizasyonu yapılırken en önemli konu kına organizasyonu şirketi ve kına mekanı ne zaman ayarlanması konusudur.

Biz sadece mevsimler dönemler olarak ele aldık. Başka ayrıntılar, o seneye özgü durumlar vs. olabilir. Kötü sürprizler yaşamamak ve hayal kırıklığına uğramamak için tedbiri elden bırakmayın. Erken yer ve organizasyon ayarlamak netlik açısından sizi büyük bir yükten kurtaracak. Son aylar yeterince stres ve kaygı ile başa çıkmaya çalışırken bir de kına geceniz için ayrı bir telaşe yaşamayın. Kına organizasyonu ve kına mekânını ne zaman ayarlayacağınız konusunda tereddüt yaşıyorsanız yazımızın devamını okuyun…

İlkbahar Sezonu

Tam havaların ısınmaya, ağaçların çiçek açmaya ve düğün sezonunun hareketlenmeye başladığı dönem ilkbahar ayları. Bu aylarda yapmak istediğiniz kına gecesi merasimi için kıştan itibaren mekân ve organizasyon arayışına girmeniz uygun olacaktır. Erken bir zamanda rezervasyon yaptırmak bütçenizi de fazla zorlamayacaktır. Son aylara bırakır da fellik fellik mekân arayışına, organizasyon firması ile anlaşmaya çalışırsanız, neredeyse bütün günleri önceden kapatmış olan yerler için ya çok ciddi meblağları gözden çıkarmanız gerekecek ya da söz konusu kına gecesi davetinizi bir başka bahara ertelemek zorunda kalacaksınız.

Yaz Dönemleri

Öncelikle, karar kılacağınız tarih için ramazan dönemini araştırın. Bayramlar ve resmi tatiller bu konuda çok önemli. Özellikle son yıllarda yaz sezonuna denk gelen ramazan ayı ile bayramlarda genellikle tatile çıkmayı tercih eden eşleriniz dostlarınız olabilir. Bu ayrıntıları iyice öğrendikten sonra, planlarınızı buna göre yapabilirsiniz. Üstelik yoğunluk olan bahar ve yaz ayları için de en az 5 veya 6 ay öncesinden davetinizi gerçekleştireceğiniz mekân ile görüşmek ve organizasyon firmanızı ayarlamak sizin için iyi olacaktır. Tam sezonunda gerçekleştirmek istediğiniz kına gecesi için önceden rezervasyon yaptırıp yer ayırtmanız gerekmekte.

Sonbahar Zamanı

Yaz mevsimi bitmiş olsa da, hafiften ılık havaların avantajını kullanmak isteyen gelin adayları, bu dönemlerde kına ve düğün organizasyonlarını gerçekleştirmek isteyebilirler. Bu dönemlerde de yoğunluğunu Kasım ayına kadar koruyan kına ve düğün merasimleri için yine son 4-5 ay öncesinden rezervasyon yaptırmanız ve kına organizasyon firması ile anlaşmanız uygun olacaktır. Hem okulların açılması, hem tatil sezonunun yavaş yavaş canlılığını kaybetmesi ile katılım açısından da büyük bir çoğunluk sağlamanız mümkün olacaktır.

Kış Dönemi

En seyrek olarak düğün ve kınaların gerçekleştiği dönem olan kış ayları, pek gelin adaylarının hayali kapsamında bir zaman aralığı değildir elbet. Ancak farklı sebepler sizi bu dönemde evlenmeye itmiş olabilir. Bu aylarda yoğunluk minimum düzeye iniyor olsa da siz yine de tedbiri elden bırakmayın ve hayalinizdeki gibi bir eğlence ve dört dörtlük bir gece için, son aylara kalmadan anlaşmak istediğiniz mekân sahipleri ve kına organizasyon firmaları yetkilileri ile görüşmenizi tavsiye ederiz. Ne olur ne olmaz.