Kına Organizasyonunda Profesyonel Fotoğrafçının Önemi - Yeni Kınacım Konseptleri
Kına Kaftanınızla Uyumlu Kına Saç Modelleri
Şubat 12, 2019
İstanbul Avrupa Yakası Kına Mekanları
Şubat 12, 2019
Kına Kaftanınızla Uyumlu Kına Saç Modelleri
Şubat 12, 2019
İstanbul Avrupa Yakası Kına Mekanları
Şubat 12, 2019

Kına Organizasyonunda Profesyonel Fotoğrafçının Önemi

Evlilik yolundaki her adım ve her ayrıntı özellikle gelin hanımlar için ayrı bir önem taşır. Bütün o kıymetli anların ölümsüzleştirilmesi de bunlardan biridir. Daha sonra, tekrar tekrar baktığınızda, yine aynı heyecanları yaşayabilmeniz için, kına gecenizde de kına fotoğrafçısı çok ayrı bir hususiyet taşımaktadır. Kına organizasyonunda profesyonel fotoğrafçının önemi yadsınamaz derecededir. Harika hatıralar için kına organizasyonunda profesyonel fotoğrafçının önemi konusuna dikkat edilmelidir.

Kına Organizasyonunda Profesyonel Fotoğrafçının Önemi: Kına İçin Profesyonel Fotoğrafçı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Seçtiğiniz fotoğrafçının daha önce benzeri bir durumda çalışıp çalışmadığını öğrenmeniz, sizin için iyi olacaktır. Örneğin kına yakılırken veya salona girişiniz gibi özel ve tekrarı olmayan anları fotoğrafçınızın kaçırması, moralinizi bozmaya yetebilir. Tecrübeli biriyle çalışmak, size ayrı bir rahatlık verecektir. Kına fotoğrafçınızın erkek olup olmaması sizin tercihinize kalmış bir durum, ancak kadın bir fotoğrafçı seçmeniz, hem misafirleriniz için hem de sizin için daha uygun olabilir. Her anı ve her durumu fotoğraflayabilmeli ve hem sizi hem de misafirlerinizi tedirgin etmemeli. Küçük bir dipnot daha: kadın fotoğrafçı demek, sizin için o gecenin ne kadar özel olduğunu bilmesi ve sizi çok iyi anlaması demek anlamına da gelebilir. Fotoğrafçılar yanlarında genelde yedek lensleri olur fakat makinanın beklenmeyen bir arıza çıkarması durumuna da hazırlıklı olmasını, seçtiğiniz fotoğrafçıya tembihleyin. Sadece telefondan çekilen loş ışıklı ve karanlık fotoğraflarla idare etmek istemezsiniz. Fotoğrafçınız ile anlaşmadan önce, fotoğrafların çözünürlüğünü, kâğıt cinsini ve kalitesini, renklerin baskısını mutlaka sorun ve öğrenin.

Fotoğraf albümünüzün hayal ettiğiniz gibi gelmemesi, pek de hoş bir sürpriz olmayacaktır. Bu nedenle kına organizasyonunda profesyonel fotoğrafçının önemi oldukça fazladır. Ödeme ile ilgili muallakta hiçbir konu bırakmamanızı tavsiye ederiz. Hangi planlar çekime dâhil, ön ödemeye gerek var mı ve bunun gibi konuları konuşup anlaştıktan sonra, kâğıt üzerinde imzalayın. Ayrıca her ihtimale karşı fotoğraflarınızı sigortalatmanız da çok yerinde bir tutum olacaktır. Kına fotoğrafçınızla anlaşmadan önce, dış mekân çekimi de istiyorsanız bunu da sormayı unutmayın.

Kına gecesinden önce, nerede ve nasıl fotoğraflar istediğinizi fotoğrafçınıza mutlaka belirtin ve onun da profesyonel fikirlerini almayı ihmal etmeyin. Ücret konusu bu kısımda da geçerli. Anlaştığınız fiyata dış mekân çekimlerinin de dâhil olup olmadığını öğrenin. Görüştüğünüz kına fotoğrafçınızın önceki çalışmalarına bir göz atmanız da karar verme sürecinde size yardımcı olacaktır. Artık düğün, kına hikâyesi gibi video formatındaki çekimler de çokça tercih ediliyor ve gelin adaylarının büyük beğenisini topluyor. Eğer böyle bir düşünceniz varsa yine fotoğrafçınız ile bunu da özel olarak konuşun ve fiyat bilgisini edinin. Bilgisi olmayanlar için: kınanız ya da düğününüzün başından sonuna kadar en özel anların hoş efektlerle ve romantik bir müzikle hikâyeleştirildiği bir çalışmadır. Gelinler boşuna tercih etmiyor anlayacağınız. Bunlar haricinde, yine aklınıza takılan ya da ek olarak istediğiniz her ne var ise, mutlaka ama mutlaka kına fotoğrafçınızla paylaşmayı unutmayın.