Kına Tepsinizi Kendiniz Hazırlayın - Yeni Kınacım Konseptleri
İstanbul Anadolu Yakası Kına Mekanları
Şubat 12, 2019
Antalya Kına Mekanları
Şubat 12, 2019
İstanbul Anadolu Yakası Kına Mekanları
Şubat 12, 2019
Antalya Kına Mekanları
Şubat 12, 2019

Kına Tepsinizi Kendiniz Hazırlayın

Ömür boyu sürecek o en özel imzayı atmadan önceki son durak, gelinlerin stresini attığı kına gecelerinin olmazsa olması: Kına tepsisi. Her genç kızın hayali ve en mutlu günü için son aşama olan kına gecesi, kuşkusuz gelin adayları için çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu özel gecenin kusursuz olması için, her ayrıntıyı ince ince düşünen gelin hanımlara göre bu ayrıntılardan biri de, kına gecesinin başrolü kına için kullanılan kına tepsisi örnekleridir.

Kına gecelerinde, yakılacak kınanın salona getirilmesi için ihtiyaç duyulan kına tepsileri her zevke ve kişiye göre kolaylıkla hazırlanabilir. Kendi kına tepsinizi, kendiniz istediğiniz gibi belirleyebilir ve çok pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Tuttuğunuz salonun verdiği kına tepsisi hoşunuza gitmediyse, gezdiğiniz dükkânlarda da zevkinize göre kına gecenize uygun bir model bulamadıysanız; kendi kına tepsisi modelinizi kendiniz oluşturabilir ve evde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Kına tepsisi süsleme için malzeme satın alırken mutlaka kırmızı renge de yer verilmelidir. Kına tepsisinin kırmızı olması kına gecesi ile olan uyumunu arttırır. Bu nedenle tepsi ve kullanılacak malzemeler mutlaka kırmızı seçilmelidir. Çünkü kırmızı renk kına gecelerinin rengidir ve böyle önemli bir tepside de mutlaka kırmızı renk olmalıdır. Bunun dışında sade ya da abartılı bir tepsi yapmak tamamen gelin adayının tercihine kalan bir konudur. Kınacım Kına Organizasyon ekibi olarak yazımızın bu yazımızda gelin adaylarına kendilerinin rahatlıkla hazırlayabileceği kına tepsisi süsleme şekillerinden bahsedeceğiz.

Bunun için ihtiyaç duyacağınız malzemeler:

Gümüş tepsi (elips şeklinde olması daha şık bir detay olacaktır, seçim size kalmış) İstediğiniz renkte saten ya da kadife kumaş İstediğiniz renkte tül kumaş (tülün desenlerine dikkat edin, farklı bir hava katabilirsiniz) Silikon tabancası ve silikon Elyaf ya da sünger Bakır tas Zevkinize göre yapma çiçek, taşlar, inci Tealight mumlar

Basit Kına Tepsisi Yapılışı:

Tepsinin ortasına, kınayı koyacağınız bakır tası yerleştirerek boş kısımları elyafla ya da süngerle doldurun. Daha sonra zevkinize göre seçtiğiniz bir renkte saten ya da kadife kumaşla kaplayın. Saten kumaşın tepsinizin genişliğinden biraz daha fazla geniş olmasına özen gösterin. Altına kadar yetişecek şekilde kestiğiniz kumaşı, silikon yardımıyla yapıştırın. Tepsinin kenarlarına da yine kına konseptinize uygun renklerde seçeceğiniz tülü yapıştırın. Gelin adayları genelde kırmızı ve bordo renkleri tercih etmekte ancak bu sizin kişisel zevkinize kalmış bir seçim. Altın sarısı bir saten kumaşla kırmızı bir tül ya da kırmızı kumaşla siyah renkte bir tül kombinasyonları da gayet gecenize uygun olacaktır.

Farklı kombinasyonlar deneyerek klişeden uzaklaşabilir ve tarzınızı ortaya koyabilirsiniz. En son olarak, yine kendi seçiminiz olan taşlar ya da incileri silikonla yapıştırarak, zevkinize uygun bir şekilde kına tepsinizi hazırlamış olacaksınız. Dilerseniz, kına tepsisinin altından sarkacak şekilde kurdeleler de yapıştırabilirsiniz. Kına yakılırken hoş bir görüntü de yakalamış olursunuz böylece. Ve son aşama: mumlar. Her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz tealight mumları da tepsiye yerleştirin. Devrilmemesi ve kazalara sebebiyet vermemesi için onları da tepsiye silikon ile sabitlemeyi unutmayın. Eğer isterseniz, kınanın konulacağı bakır tas için de benzeri yöntemleri uygulayarak farklılık yaratabilir, çok daha gösterişli bir kına tepsisi elde edebilirsiniz Artık içinize sinen kına tepsiniz, en özel geceniz için hazır. Bol eğlenceli bir gece olmasını diliyoruz.

Sade Kına Tepsisi Süsleme

Sade kına tepsisi süslemek için birkaç basit malzeme kullanmak yeterli oluyor. Bu tarz kına tepsileri için kullanılacak malzemeler;

  • Kına tepsisi
  • Kırmızı boya
  • Plastik gül

Kırmızı bir kına tepsisi satın alınarak ya da istenilen bir tepsi alınıp kırmızıya boyanarak elde edilebilir. Tepsiyi boyayan kişinin bu konuda becerikli olması tepsinin şık bir görünüme sahip olması için çok önemlidir. Boyama işleminden sonra, kına tepsisinin köşesine silikon tabancasıyla büyük kırmızı güller yapıştırabilir ve bu gülleri kırmızı kurdelelerle süslenebilir. Kına koymak için de kapaklı geniş bir bakır kap alınması yeterli olacaktır.

Tüylü Kına Tepsisi Süsleme

Kına tepsisi süsleme ile bu tepsiyi yapmak da diğer tepsiyi yapmak kadar kolay. Bunun için gerekli malzemeler;

  • Kırmızı kumaş
  • Tüylü kırmızı kumaş
  • Kına ve mum koymak için kaplar
  • Boncuklar

Öncelikle tepsinin tamamını kırmızı kumaşla kaplayarak kına tepsisi süslemesi yapılabilir. Kumaşları yapıştırmak için silikon kullanılabilir. Ardından tepsinin etrafını kırmızı tüylerle kaplanabilir ve kullanacak kapların etrafına da boncukları yapıştırılabilir. Dileyen gelin adayları mumlukları da yine kına tepsisini süslerken yapıştırabilirler.