Özel Tasarım Arnavut Ve Boşnak Bindallı Modelleri - Yeni Kınacım Konseptleri
Bir Kına Organizasyonunda Yapılması Gerekenler
Bir Kına Organizasyonunda Yapılması Gerekenler
Şubat 12, 2019
Kına Kaftanınızla Uyumlu Kına Saç Modelleri
Şubat 12, 2019
Bir Kına Organizasyonunda Yapılması Gerekenler
Bir Kına Organizasyonunda Yapılması Gerekenler
Şubat 12, 2019
Kına Kaftanınızla Uyumlu Kına Saç Modelleri
Şubat 12, 2019

Özel Tasarım Arnavut Ve Boşnak Bindallı Modelleri

Kına gecenizde giyeceğiniz bindallının modeli, renkleri ve tarzınıza uygun olması şüphesi çok önemlidir. Son zamanlarda balkan esintilerinin moda olduğu ve gelin hanımların büyük beğenisini kazanan bu modeller popülerlik kazanmıştır. Özel tasarım Arnavut ve Boşnak bindallı modelleri gelinlerin kalbine taht kurmuştur. Özel tasarım Arnavut ve Boşnak bindallı modelleri ile hayalinizdeki kına kıyafetine sahip olabilirsiniz.

Hemen hemen her yerde her türlü çeşit ve renkte bulabileceğiniz bu bindallı modelleri, özel işlemeleri ve barındırdıkları aksesuarlar sebebiyle bir miktar el yakmaktadır. Ancak, doğrusunu söylemek gerekirse bu özel ve bir o kadar da zarif bindallılar, verilen paranın değerini her anlamda karşılıyor. Siz de kına gecenizde Balkan kızlarının güzel ve de narin görüntüsünü yakalamak isterseniz, kesinlikle tercih edeceğiniz modeller belli. Biz de bu yazımızda Arnavut ve Boşnak bindallı modellerini ele almaya çalıştık.

Özel Tasarım Arnavut Ve Boşnak Bindallı Modelleri: Arnavut Bindallı Modelleri

Aslında Boşnak ve Arnavut kültürü, aynı kökenden geliyor desek yanlış olmaz. Balkanların bu güzel ülkelerindeki gelinlerin geleneksel olarak tercih ettiği Arnavut Bindallı modelleri, Boşnak bindallı modellerinden yelek kısmı ile belirgin olarak ayrılıyor. Arnavut tarzı olan yelek, kolları omuzdan bileğe kadar sarı ve parlak işlemeli beyaz renk gömleğin üstünde, göğsün hemen altında biter. Bu yelekler çok özeldir ve üzerindeki işlemelerle asıl özelliğini kazanır. Uzun yelekli olan modeller de mevcuttur ancak Arnavut tarzı öz olarak kısa olan şekildedir. Alt kısım ise beyaz renkli saten şalvardan ibarettir. Bazı modellerde şalvarın bilek kısmında işlemeler bulunabilir. Ancak Arnavutların geleneksel olarak şalvarlarında böyle bir detay pek göze çarpmaz. Bu şalvarlar, tel kari işlemeli ve oldukça gösterişli bir kemerle giyilir. Eğer siz de kına gecenizde Arnavut bindallı modeli tercih edeceksiniz, aşağı yukarı gözden çıkarmanız gereken meblağ, 1500 ila 2000 lira civarı olacaktır.

Özel Tasarım Arnavut Ve Boşnak Bindallı Modelleri: Boşnak Bindallı Modelleri

Boşnak tarzı olan modellerde ise, Arnavutlarınkinden farklı olarak, yeleğin daha uzun olduğunu görüyoruz. Bu da şalvarın görünüşünün diğer modele göre daha geri planda kalması anlamına gelmektedir. Geleneksel olarak giyilen Boşnak bindallı modelleri aslında, kadife yelek üzerindeki çiçek desenleriyle motiflendirilir. Ancak şuan için piyasada gördüğünüz ya da bulabileceğiniz modellerde bu tarz bir yeleğe rastlayamayabilirsiniz. Üst kaftanın yani yeleğin uzun kollu olan seçenekleri de mevcuttur ancak dediğimiz gibi, esasında bu üst parça kolsuzdur ve Boşnaklarda da Arnavutlar gibi cepken olarak da bulunabilir. Boşnakların bindallılarında bir diğer fark olarak da renk unsuru karşımıza çıkar. Kullanılan cepken ve şalvar renkleri kırmızı ve bordo tonlarındadır. Sarı ve parlak işlemeler burada da mevcuttur. Yine şalvarın üzerinde, büyük ve dikkat çekici bir kemer bulunur. Gömlekleri ise Arnavut tarzı gibi süslü detaylar barındırmaz. Genel olarak sadedir. Bilek kısmına doğru çan şeklinde açılır. Saç aksesuarı olarak da bu modellerin üzerinde tül ile fes birlikte kullanılır.