Bir Kına Organizasyonunda Yapılması Gerekenler - Yeni Kınacım Konseptleri
2019 kına organizasyon tarihleri
Kınacım Kına Organizasyon Dans Ekibi
Şubat 12, 2019
Özel Tasarım Arnavut Ve Boşnak Bindallı Modelleri
Şubat 12, 2019
2019 kına organizasyon tarihleri
Kınacım Kına Organizasyon Dans Ekibi
Şubat 12, 2019
Özel Tasarım Arnavut Ve Boşnak Bindallı Modelleri
Şubat 12, 2019

Bir Kına Organizasyonunda Yapılması Gerekenler

Bir Kına Organizasyonunda Yapılması Gerekenler

Kına organizasyonu, elbette gelin olacak sizler için çok özel bir anlam ifade ediyor. Bu sebeple her ayrıntının kusursuz bir şekilde işlemesini ve işlerin tıkırında gitmesini istemeniz en doğal hakkınız. Biz de bundan mütevellit kına organizasyonunda yapılması gerekenler ve bir kına gecesi için olmazsa olmazlar listesi yaptık ve sizlerin huzuruna sunduk. Buyurun kına organizasyonunda yapılması gerekenler nedir birlikte bakalım:

Kına Organizasyonunda Yapılması Gerekenler: Mekân ve Süsleme

Kına organizasyonunuz için en önemli konu, nerede yapılacağı ile ilgilidir. Bu konuda her gelinin isteği ve bütçesi farklı doğrultuda ancak genelde gelin hanımlar salon tutmayı tercih ediyorlar. Evde ya da bahçede veya lüks bir otelde ve sarayda da kına organizasyonunuzu pek tabii gerçekleştirebilirsiniz. İsterseniz renkli sim tüllerle isterseniz balonlarla mekânı genel hatlarıyla süsleyebilirsiniz. Ya da anlaştığınız organizasyon firması sizin için aydınlatmalardan, salon girişine; halı kaplamadan masalara ve kına tahtına kadar tüm detayları kapsayacak biçimde süslemenizi gerçekleştirebilir.

Kına Organizasyonunda Yapılması Gerekenler: Müzik ve Dans Gösterileri

Kına organizasyonunuzda çalacak müzikler için anlaştığınız mekân yetkilileri ile görüşebilirsiniz. Oyun havaları dışında hareketli yabancı müzikleri de ekstra bir tercih olarak kullanabilirsiniz. Genelde oyun havaları çalan bu gecede, çiftetelli ve oryantal dans gösterileri ile hem misafirlerinizi etkileyebilir hem de gecenizin çok renkli ve eğlenceli geçmesini sağlayabilirsiniz.

Kına Organizasyonunda Yapılması Gerekenler: Misafirler

Öncelikle kına organizasyonunuz için şık bir davetiye kartı bastırmanız gerekmekte. Davetiyede kına gecesinin yapılacağı yer açık adresi ile yazmalı. Gecenin başlayacağı saat ve kınanın yakılacağı saat de konuklar için özel olarak belirtilmeli. Bundan sonraki kısımda misafirleri ağırlamak kalıyor. Misafir karşılama ve ikramlıklar olmazsa olmazlarımızdan biridir. İkramlarda Türk lokumu da sıklıkla kullanılır. Misafir masalarında su ve içecekler hazır bulunmalıdır. Kına yakılırken misafirlerden de katılım sağlanmalıdır ve kına yakım resitalinden sonra, hem yaş kına hem de paketlenmiş kuru kına, misafirlere ikram edilmelidir.

Kına Organizasyonunda Yapılması Gerekenler: Kınaa Gecesi Genel Akışı

Kına organizasyonunda başrol olduğunuzu unutmayın. Aslında her şey ve tüm misafirler sizin için o gecede hazır bulunmakta.  Misafirler karşılandıktan sonra, gelin olarak siz salona görkemli bir giriş yaparsınız. Genelde bu girişte gelinin davul çaldığını görüyoruz. Bu şekilde bir girişle misafirlerinize unutulmaz anlar yaşatabilirken davul çalma yeteneğinizi de konuşturabilirsiniz. J Kına öncesi küçük çapta eğlenceler yapıldıktan sonra, asıl meseleye gelinir. Kına yakmadan önce misafirler ya da kına organizasyonunuz için anlaştığınız firmanın ekip üyeleri, sizin giriş yolunuzu ve kına alayını hazırlarlar. Küçük mumlar ve tefler eşliğinde salona başınızda kırmızı tül ile ikinci kez giriş yaptığınızda, sizin için hazırlanan yere oturursunuz. Bu özel yerin salonun en orta yerinde ve tüm misafirlerin görüş alanında olduğundan mutlaka emin olun. Daha sonra kına yakma işlemi de gerçekleştikten sonra, gelini ağlatma faslına geçilir. Bu fasıl da sona erdikten sonra, gelin ve damat karşılıklı oynarlar. Tekrar eğlence kısmına geçilir. Anlaştığınız bir kına organizasyon firması varsa, yine o ekibin üyeleri, misafirleri mest edecek bir dans gösterisi gerçekleştirirler. Son olarak gelin ve damat isterlerse romantik bir dans gerçekleştirirler.  Yörelere göre farklılık gösteren çeşitli kına oyunları ve eğlenceleri ile de isterseniz gecenizi şenlendirebilirsiniz. Ve gecenizi dolu dolu geçmiş bir şekilde sonlandırır, düğün için dinlenmeye çekilirsiniz.

Kına Akışı Nasıl Olmalıdır?

Bütün detayların yanı sıra kına gecesinde akış çok önemlidir. Akış aksadığında kına gecesi organizasyonlarına dair pek çok şeyin de aksaması muhtemel bir durumdur. Bu nedenle Kınacım Kına Organizasyon ekibi olarak kına gecesi akışı bizim için çok önemlidir. İşte baştan sona en ince detayına kadar kına gecesi organizasyonun akışı şu şekilde olmalıdır;

  • Konuklar özel Kınacım Kına Organizasyon dans ekibi ve özel seçilmiş müzik eşliğinde kapıda karşılanır
  • Konuklara atıştırmalık ve kına şerbeti gibi ikramlıklar sunulur
  • Kına gecesi eğlencesi hazırlanır
  • Gelin, özel dansçılarımız ve arkadaşları ile kına alayıyla içeri girer
  • Yemekli olacaksa yemek ikram edilir
  • Kına merasimi olur
  • Geleneksel kına türküleri söylenir
  • Kınada sadece kadınlar olacaksa gelinin eline kına yakılır
  • Kınada kadın ve erkekler karışık olacaksa gelin ve damadın eline kına yakılır
  • Gelini ağlatmak için çaba sarf edilir
  • Kınacım Kına Organizasyon dans ekibi gösteri yapar
  • Gelin ve damat oynar
  • Damat gelinin duvağını açar
  • Oyuna davetliler de katılır
  • Kına gecesi için hazırlanan; kına poşeti, kuru yemiş poşeti veya kınaya özel hazırlanan hediyelikler konuklara dağıtılır.