İhtişamlı Kaftan Modelleri - Yeni Kınacım Konseptleri
Gaziantep Kına Mekanları
Şubat 12, 2019
Samsun Kına Mekanları
Şubat 12, 2019
Gaziantep Kına Mekanları
Şubat 12, 2019
Samsun Kına Mekanları
Şubat 12, 2019

İhtişamlı Kaftan Modelleri

Kına gecelerinin vazgeçilmezi, gelin adaylarını daha güzel ve özel kılan giydikleri ihtişamlı kaftan modelleri hiç şüphesiz. Bu noktada tarihiyle ve onlarca kültüre ev sahipliği yapması nedeniyle ülkemiz kaftan modelleri konusunda çok fazla çeşide sahiptir. Hem Anadolu’ya özgü motifleri hem de Batı’nın modern motiflerini barındıran kaftan modelleri, gelinleri kına gecelerinde giyecekleri kıyafet seçiminde tatlı bir telaşeye sokuyor diyebiliriz.

Kaftan Kumaşları

Kaftan, kadife ve saten olmak üzere iki kumaş türünden yapılır. Kaftan satan yerlerde ya da kaftan kiralama hizmeti veren firmalarda bu iki kumaş türündeki kaftanlar kolaylıkla bulunabilir.

Eğer kına geceni kış aylarında yapılacaksa kadife kaftan tercih edilmesi önerilmektedir. Kadife kumaş, ağırlığı ve asaletiyle her zaman ön plana çıkar. Ancak daha sıcak olan yaz ve bahar aylarında kına gecesi yapılacaksa kadife kumaş kullanımı açısından çok zor olacaktır. Bu nedenle daha ince olan saten kumaş tercih edilmelidir. Böylelikle aşırı sıcaklardan bunalmadan güzel bir kına gecesi geçirilebilir.

Kaftan Nasıl Seçilir?

Kına kaftan modelleri uzun boylu ve kilo sorunu olmayan gelin adayları tarafından giyilmesi önerilmektedir. Moda uzmanlarına göre kilo problemi olan ya da kısa boylu olan gelin adaylarına bindallı, ağır bir kumaşı olan kaftandan daha çok yakışmaktadır.

Kaftan seçerken içine giyilebilecek elbisenin rengi önemlidir, birbiri ile uyum içerisinde olmasına dikkat edilmelidir. Bu uyumu yakalamak için de kaftanın alındığı yerden, içine giyilecek  abiyeyi de almak gerekmektedir.  Kına konseptinde kullanılacak renklerin de kaftan seçiminde önemli bir yeri var. Eskiden kına geceleri çoğunlukla kırmızı konseptli yapılsa da; günümüzde mor, mavi, pembe gibi birçok farklı konseptte yapılabiliyor. Bu nedenle kaftan rengi, konsept rengi ile uyum sağlamalı.

Kına kaftanının üzerindeki altın rengi işlemelerin kalitesine mutlaka bakılmalı. Eğer özensiz duran işlemeler varsa kaftanın üzerinde kaftan istenilen kadar asil durmayabilir. Kaftan veya bindallı seçilirken de dikkat edilecek bir başka husus ise kına mekanıdır. Eğer kına gecesi geniş ve gösterişli bir mekanda yapılacaksa, kaftan elbisesinin altında tarlatan kullanılabilir. Ancak daha küçük bir mekanda, az kişinin katılacağı bir kına gecesi yapılacaksa eğer tarlatan kullanmamalıdır. Kabarık modeller her zaman geniş mekanlar için tercih edilmelidir. Yoksa alan sınırlanır ve gelin adayları rahat hareket edemez. Bu nedenle kaftan ya da bindallı seçilirken mutlaka her detay düşünülmelidir.

İhtişamlı Kaftan Modelleri: Kaftan Seçimi

Genellikle ipekli kumaştan yapılan, uzun ve işlemeli bir giysi olarak bildiğimiz kaftanların seçimi konusunda birçok kriter olabilir. Bunlardan bazıları; kaftanın rengi, üzerindeki işlemeleri, kiralık mı yoksa satılık mı olduğu, kiralık veya satılık olarak fiyatı ve bedeni gibi. Birçok kriteri ayrı ayrı değerlendiren gelin adayları hangi kaftanı kına gecelerinde giyeceklerine karar verirken tabii ki eş dost yakın akraba fikirlerine de önem verirler. Ancak şunu kesinlikle söyleyebiliriz ki, kına gecenizde giyebileceğiniz en ihtişamlı kaftan modeli, kendinize yakıştırdığınız modeldir. Tabii ki çevrenizden yorum alabilirsiniz, bunlar size yardımcı olacaktır ancak kesinlikle kendi fikrinizin önüne geçmesine izin vermeyin. Gece sizin geceniz, kına sizin kınanız.

Kendinize en çok yakışanı, en iyi siz bilirsiniz ve bu kararı vermek sizin en doğal hakkınız. Yapmanız gereken şey kına gecesi öncesi sırasıyla beğendiğiniz kaftanlar arasında eleme yaparak, en iyi modele ulaşmak. Bu noktada kaftanları üstünüzde deneyerek ve görerek prova yapmanız sizi en doğru karara ulaştıracaktır. Kaftan seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken başka bir unsur ise, kullanacağınız aksesuar. Ufak bir detay olarak gözükebilir ancak ufak tefek de olsa kullanacağınız aksesuar ihtişamlı kaftan modeline ulaşmak için sizlere sonuna kadar yardımcı olacaktır. Aksesuar olarak yüz örtüsü, başlık ya da alınlık tasarımı, kolye, kemer seti, el gülleri ve hatta ayakkabıyı bile kategorize edebiliriz. Teker teker yapacağınız doğru seçimler sonucunda, şık aksesuarların yardımıyla ihtişamlı kaftan modelinizde kına gecenizde misafirlerinize unutulmaz bir görsel sunabilirsiniz. Tabii ki aksesuar seçiminde de aynı kaftanda olduğu gibi gelin adayının bireysel zevkleri ve seçimleri ön planda olmalı.

Kimi gelin adayları hem kaftanda hem de kaftanını tamamlayacak aksesuar seçiminde şık ve sade olanı kendine yakıştırır ve beğenir. Ancak diğer taraftan gösterişli bir seçim yapmak isteyen gelin adayları da olabilir. Bu noktada sadece ayakkabı konusunda ufak bir önerimiz olabilir. O da yüksek topuklu bir ayakkabının gecenin ilerleyen saatlerinde sizin zararınıza olduğunu bilmeniz sizin için iyi olacaktır. Çünkü kına gecesi aktif olarak 3-4 saat eğlencenin sürdüğü bir gecedir. Bundan ötürü yüksek topuklu bir ayakkabı sizi daha erken yorabilir ve oynarken kendinizi rahat hissetmeyebilirsiniz. İlla yüksek topuklu ayakkabı istiyorum derseniz ona da şöyle bir çözüm bulabilirsiniz. Yedek ve rahat bir ayakkabı yanınızda bulundurup, oyun sırasında onları kullanabilirsiniz. Sonuç olarak yapmanız gereken en önemli şey kendinizi dinlemek. Kendi zevklerinize ve isteklerinize göre baştan aşağı kendinizin seçimi olan bir kaftanla kına gecenizi geçirmek. Gün sizin gününüz, gece sizin geceniz, kendinizi en güzel ve en rahat hissettiğiniz şekilde kına gecenizin tadını çıkartın…