Kına Gecesi Malzemeleri Eksik Kalmasın - Yeni Kınacım Konseptleri
kına sepeti
Kına Sepeti Çeşitleri
Şubat 12, 2019
2019 kına konseptleri
2019 Kına Konseptleri
Mayıs 19, 2019
kına sepeti
Kına Sepeti Çeşitleri
Şubat 12, 2019
2019 kına konseptleri
2019 Kına Konseptleri
Mayıs 19, 2019

Kına Gecesi Malzemeleri Eksik Kalmasın

Kına geceleri eski zamanlardan günümüze kadar gelen en eski Türk örf ve adetlerinin başında yer almaktadır. Evlenmek isteyen neredeyse her genç kızın düşlerinde farklı bir kına gecesi tasviri yer alır. Modern çağın etkisiyle kına geceleri farklı tarzlara göre yorumlanmaya ve kendine has bir hal almaya başladı. Kına gecelerinin modernizmle harmanlanması ile beraber kına organizasyonları modernleşen kına gecelerinin değişmez bir parçası haline geldi.

Her güzel şeyin olduğu gibi harika kına gecesinin de olmazsa olmaz bazı detayları vardır. Bu detaylar kına gecesinin diğer kına gecelerinden ayrılmasına ve kendine has bir hal almasına yaramaktadır. Kınacım Kına Organizasyon olarak sizin için harika kına gecesi nasıl olmalı bu yazımızda açıkladık. İşte mükemmel bir kına gecesi için kullanılabilecek malzemeler;

Bindallı & Kaftan

Geleneklerimizden bu güne gelen kına gecelerinde asla değişmeyen ve her kına gecesinde görülebilecek neredeyse tek şey bindallı ya da kaftanlardır. El emeği ile bezenmiş bu harika giysi ile kına gecesi adetleri adeta canlanıyor. Kına geceleri için bindallı seçerken kendi zevk ve kına gecesi konseptinize uygun olarak seçebilirsiniz. Hem geleneksel hem de modern ve rengarenk bindallı modelleri ile gelin adayları kına gecelerinde adeta bir yıldız gibi parlıyor!

Kına Gecesi Tepsisi & Kına Sepeti

Kına tepsisi ve kına sepetleri son dönemde kına gecelerinde yeniden zirveye oturmuş olan kına malzemelerindendir. Bu ilgiden dolayı kına tepsileri ve kına sepetleri süslemek de adeta bir sanata dönüştü. Daha önceki dönemlerde genelde tek bir tipte olan kına sepetleri ve kına tepsileri günümüzde kına gecesinin konseptine uygun olarak hazırlanmaktadır. Kınacım Kına Organizasyon olarak rahatlıkla söyleyebiliriz ki kına tepsisi ve kına sepetleri gelinlerin kendi tarzını ortaya koydukları kına malzemeleri arasındadır.

Kına El Gülü

Kına el gülü kına gecesinde kına yakıldıktan sonra bozulmaması adına gelinin eline takılan bir kına malzemesidir. Özellikle kusursuz ve her şeyin eksiksiz olacağı kına gecelerinde bu detay küçük gibi gözükse de çok önemlidir. Osmanlı zamanlarından beri kına gecelerinde kullanılan şık ve gösterişli bir ürün olan kına el gülleri ile kına gecenizde kendinizi şımartın.

Kına Kesesi & Kına Çerezi Kesesi

Osmanlı bohemini taşıyan veya modern günümüze uygun bir kına gecesi düzenlemiş olabilirsiniz. Her iki tarz kına gecesinde de dilediğiniz anlayışa uygun kına keseleri bulabilir mizahınızı katabilir hatta arkadaşlarınızın fotoğraflarını bile bunun için kullanabilirsiniz! Ne kadar yaratıcı olduğunuzu göstermeniz için iyi bir fırsat. El yapımı keseler doğallığınızı simgelerken, içine koyacağınız çerezlerle bir geleneği daha gerçekleştirebilirsiniz.

Nedime Taçları

Nedime taçları, evlenecek kişilerin en yakın arkadaşlarına dağıtılan ve takım olarak takılan bir aksesuardır. Nedimeler gelinin en yakın arkadaşlarıdır ve mutlaka kusursuz gözükmeleri gerekmektedir. Hem konsepte hem de onların şıklığına uygun nedime taçları nedimeler ve kendiniz arasında bir bütün oluşturabilirsiniz.

Kına Örtüsü

Gözyaşlarınızın bile yer alacağı kına gecenizde yüzünüzü örtmek için kullandığınız şey kına örtüsü. Kısacası güzelliğinizi ağlarken bile korumanız için düşünülmüş bir parça! Genelde kırmızı dantelli, el yapımı olarak satılan kına örtüsü kına gecelerinde bir vazgeçilmez.

Hem ağlayıp hem gülüp üstüne göbek atmanız istenen bir başka gece daha bulamazsınız! Bindallı giymeniz, yüksek yüksek tepelere şarkısıyla içeriye girmeniz, kırmızı kına örtünüz, en sevdiğiniz arkadaşlarınızın kınanızı karması, türküler ve daha birçoğu kına gecenize damga vuracak.