Kına Elbiseleri Gerekli Midir? Nasıl Olmalıdır? - Yeni Kınacım Konseptleri
kına mekanı
Kına Mekanı Seçimindeki Önemli Detaylar
Şubat 12, 2019
Hint Kaftan Modelleri Neden Tercih Ediliyor?
Şubat 12, 2019
kına mekanı
Kına Mekanı Seçimindeki Önemli Detaylar
Şubat 12, 2019
Hint Kaftan Modelleri Neden Tercih Ediliyor?
Şubat 12, 2019

Kına Elbiseleri Gerekli Midir? Nasıl Olmalıdır?

Her gelinin en çok hayalini kurduğu ve titiz olarak hazırlandığı kına gecesi elbette pek çok ayrıntı içeriyor. Bunlardan biri de kına elbiseleri konusudur. Saatler süren kına gecenizi sadece bindallınız veya kaftanınız ile geçirmek istemeyenlerdenseniz siz de kına elbiseleri formülünü gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Kına Elbisesi Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kına geceleri için seçilen elbiseler gelin hanımların günlük hayattaki tarzını yansıtırlar. Bu nedenle özellikle kına gecesi elbiseleri seçilirken gelinler kendi tarzlarından ödün vermemeli ve kendisinin en çok beğeneceği elbiseyi seçmelidir. Her ne kadar kına elbiseleri bir geceye özelmiş gibi görünse de doğru seçim yapıldığında farklı gecelerde de kullanılabilir ya da çocuklar için hatıra olarak saklanabilir. Bu nedenle kına elbiseleri mutlaka günlük tarz ve karaktere uygun olarak seçilerek, gelinin kendini tüm gece boyunca rahat ve mutlu hissedeceği şekilde hazırlanmalıdır. Birçok farklı alternatifi ve her stile, tarza uygun modelleri bulunan kına gecesi kıyafetleri ile gelinler harika bir akşam geçirebilirler.

Kına elbiseleri seçilirken kişisel tarz ve zevklerin yanı sıra dikkat edilmesi gereken diğer noktada modaya uygun modeller tercih etmektir. Hiçbir gelin modası geçmiş ve kendisini ‘’rüküş’’ gösterecek bir kına kıyafeti ile kendisini mutlu hissetmez. Kına elbise modelleri konusunda karar vermeden önce farklı seçenekleri incelemek en doğru seçimi yapmaya yardımcı olabilecek bir opsiyondur. Fakat bunun yanında herhangi bir araştırma yapmadan veya belli bir site, alışveriş mağazası veya sosyal medya hesabına takılı kalmak, kesinlikle “rüküş” denebilecek modeller üzerinde karar vermeyi etkiler. Bu nedenle kına gecesi gelmeden uzun bir süre önce kına gecesi modelleri hakkında araştırma yapmak her zaman en doğrusu olacaktır. Bu nedenle kına elbisesi modelleri konusunda tercih edilecek adres, tasarımcı ve organizasyon şirketi çok önemlidir. Beğenilecek gibi bir model bulabilmek için öncelikle referanslar incelenmeli ve istenen değişimleri yapıp yapmadıkları konusunda bilgi alınmalıdır. Bu hususlara dikkat edildiğinde kına elbiselerinde mutlaka en uygun olan model seçilecektir.

Misafirleri Karşılarken

Kına geceniz henüz başlamadan bindallınızı ya da kaftanınızı giymek ve kalabalıkta terlemek ve bunalmak istemiyor musunuz? Çözümü basit. Sade ama şık bir elbise ile misafirlerinizi karşılayabilirsiniz. Bu elbise öyle ki hem gelin olduğunuzu belli edecek bir renk ve modelde hem de sizi germeyecek ve rahat tutacak bir kumaş ve şekle sahip olmalıdır. Altına tercih edeceğiniz ayakkabı ise yine hafif topuklu olabilir. Eğer rahat edebilirseniz ince topuklu bir ayakkabı da giyebilirsiniz.

Kına Yakılırken

Elbette kına yakılmadan evvel de türlü oyunlar oynanır, danslar edilir. Bu esnada eğer rahat edebilirseniz bindallınızı ya da kaftanınızı giymiş olmanız daha uygun olacaktır tabii. Ancak bazı gelinler kınanın yakıldığı an bindallısını ya da kaftanını giymeyi tercih edebiliyorlar. Kına yakılmadan evvel üstlerini değiştiren bu gelinler, kına yakılacağı esnada hem bindallı ya da kaftanlarını giymiş olarak hem de duvakları yüzlerine örtülmüş olarak salona tekrar ve gösterişli bir giriş yapıyorlar. Eğer siz de kına kaftan ya da bindallınızla kına öncesi bunalmak ve rahatsız olmak istemiyorsanız bu şekilde yapabilirsiniz.

Kına Sonrası                 

Kına yakıldıktan sonra kaftan ya da bindallınızla bir süre oynayıp eğlendikten sonra, gecenin ilerleyen saatlerinde dilerseniz misafirlerinizi karşılamak için ilk giydiğiniz elbisenizi giyerek eğlenmeye devam edebilirsiniz. Dilerseniz de daha farklı mini bir elbise seçerek arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle eğlenebilirsiniz. Kabul edersiniz ki geçen süre içinde kalabalık ve oynamanın da etkisiyle kaftan ve bindallılar, sahip oldukları kumaşlardan ötürü sizi rahatsız etmeye başlayacak ve bu huzursuzluk da eğlencenizin önüne geçebilme ihtimali taşıyacak. Değiştirdiğiniz elbisenizin altına da yine rahat edebildiğiniz bir ayakkabı giymenizi tavsiye ederiz. Ertesi günün düğün gününüz olduğunu varsayarsak çok da yorulmamanız sizin faydanıza olacaktır. Şimdiden iyi eğlenceler diliyoruz.