Kına Sepeti Çeşitleri - Yeni Kınacım Konseptleri
Kına duvak modelleri
Kına Duvak Modelleri
Şubat 12, 2019
Kına Gecesi Malzemeleri Eksik Kalmasın
Mayıs 7, 2019
Kına duvak modelleri
Kına Duvak Modelleri
Şubat 12, 2019
Kına Gecesi Malzemeleri Eksik Kalmasın
Mayıs 7, 2019

Kına Sepeti Çeşitleri

kına sepeti

Kına gecesi organizasyonunda kına yakılırken kullanılan ve kına yakıldıktan sonra gelen konuklara dağıtmak üzere hazırlanan küçük poşetlenmiş kınaları dağıtmak için kına sepeti kullanılır. Aslında fonksiyon açısından çok kısa süreli ön planda olur. Kına yakıldıktan sonra bir daha kullanmayacağınız için üzerinde pek düşünmeye gerek yoktur. Ancak elbette sizin kına geceniz ve siz kına sepetinizin nasıl olmasını istiyorsanız öyle olmalı. Farklı zevk ve kullanımlara göre kına sepeti çeşitleri:

Saplı Kına Sepeti

Saplı olan sepetler, tahmin ettiğiniz üzere kına yakıldıktan sonra konuklara dağıtmak için küçük paketli kınaların taşındığı sepetlerdir. Genelde üzeri saten ya da kadife kumaşlar ile kaplanmış ve çeşitli işlemeler ve boncuklar bulunduran bu sepetler, püsküllü detaylar da barındırabiliyor. Genelde bordo renk kumaş üzerine altın sarısı motiflerin ve işlemelerin yapıldığı bu sepetler farklı renk seçenekleri ile de mevcut. Her ne kadar en çok tercih edilen renk bordo ve kırmızı olsa da, mor, zümrüt yeşili ve hatta beyaz da kına sepeti için kullanılan renklerin başında gelmektedir. Tuğralı motifleri genel kabul görse de, farklı işlemeler ve daha zarif modeller de bulabilmeniz mümkün. Plastik olanlar dışında gümüş veya tercihe göre bakır tepsiler de piyasada kolaylıkla bulabilirsiniz.

Kapaklı Kına Sepeti

Bu kına sepetleri ise sapsız olmakla birlikte genelde çift katlı ve kapaklı modeller olarak yer almaktadır. Kapaklı modeller, çoğunlukla üzerinde hilal bulunduran ve tuğra işlemeli olan Osmanlı saray sultanlarını andıran bir konseptte  hazırlanmış. Yine kadife kumaştan kaplanan bu kına sepetleri, püsküllü ve boncuklu modeller bulundurmaktadır. Oldukça ağır ve şatafatlı bir görünüme sahip bu sepetleri kullanan gelinlerin kına geceleri de elbette bir o kadar gösterişli ve şaşaalı olacaktır. Üzerinde büyük taşlar veya aynalar bulunan, sarı işlemeli bu sepetlerin de çok çeşitli renk skalası hazır bulunmaktadır. Anlaştığınız mekanların ya da organizasyon firmalarının size sunduğu kına sepetlerini kullanmak istemezseniz, özel olarak kendi zevkinize göre hazırlattırabilirsiniz. En olmadı kendiniz kolaylıkla hayalinizdeki kına sepetini kına geceniz için hazırlayabilirsiniz. Basit birkaç parça ürün ile bu işin altından rahatça kalkabilirsiniz. Hem de el becerilerinizi, yaratıcılığınızı ve zevkinizi konuşturabilirsiniz.

Kendi Kına Sepetinizi Kendiniz Hazırlayın!

Bazı gelin adayları kına sepetlerini hazır almak istese de bazı gelin adayları ise, kına gecelerinin her detayını kendisi hazırlamak ve planlamak ister. Çok basit olan kına sepeti hazırlama aşamalarını, gelin adaylarımız için düzenledik. Sizin için düzenlediğimiz bu basit adımları takip ederek kendi kına gecenizde kendi zevkinizi ve tarzınızı yansıtan birbirinden şık kına sepeti tasarımları hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

– 1 adet sepet

– 1 adet tepsi

– 1 metre metre işi elyaf

– Yarım metre esnek kadife

– Yarım metre saten kumaş

– Silikon tabancası ve silikon

– Tepsi içine koymak için bakır tas

Kına sepeti malzemeleri tamamen sizin zevkinize göre çeşitlenmektedir. Kına sepetlerinin süslemesi, sepet hazırlandıktan sonra tamamen sizin yaratıcılığınıza göre değişiklik gösterir. İsteğe göre, inci, dantel, pul-payet, taşlar, altın görünümlü çeyreklikler veya çiçek kullanabilir ya da sadece kumaş ile sade bir tasarım yaratılabilir.

Kına Sepeti nasıl Hazırlanır?

1- Kına tepsimizi alıyoruz.

2- Silikon yardımıyla tüm tepsiyi elyaf ile kaplıyoruz. Eğer sepet yapıyorsak bu aşamada saplarını takmamız gerekiyor. Görsel tepsi olduğu için sapı yok.

3- Esnek kadife kumaşı tepsinin ölçülerinden biraz geniş kesiyoruz ve silikon yardımıyla gerdirerek yapıştırıyoruz.

4- Sepetin iç ölçüsü boyundan biraz geniş kestiğimiz saten kumaşı biraz bolluk bırakarak kadife kumaşa dikiyoruz. Sepet yaparken bu aşamada sepetin sapını da kadifeyle kaplıyoruz.

5- Sepetin çevresine dantel geçmek istiyorsanız bu aşamada kadife kumaşa parça danteli dikebilirsiniz.

6- Eklemek istediğimiz bakır tas, taş, çiçek, boncuk gibi aksesuarları yapıştırıp sepet ve tepsiyi kurumaya bırakıyoruz.